Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pannon Maraton

Versenykiírása

2015. évi fiatal galambok versenyére.

 

Feleresztés helye:         Jihlava (Csehország)

Feleresztés tervezett időpontja:               2015. szeptember 27. (vasárnap) 8 óráig*

Gyűjtési időpontok:  2015. szeptember 26. (szombat) gyűjtési rend (melléklet) szerint

 

Verseny szabályok:

A Pannon Maraton Klub tagjai számára pénzdíjas fiatal galamb egyéni

versenyt hirdet a kiírt feleresztési helyről, a tenyésztők három zónára osztása mellett. A zónahatár a feleresztési helytől mért legrövidebb és a leghosszabb tenyésztői dúctávolság harmadolásával elhelyezkedő köríven húzódik méter pontosságban megadva.

A versenyről egyéni

lista készül, összesítve és zónánként külön. Pénzdíjat csak a zóna listán elért eredménnyel lehet nyerni

A versenyen minden tag fiatal galambja részt vehet a versenyen, aki 2015. évre versenyengedélyt váltott, alapnevezéssel és állatorvosi igazolással – oltási naplóval - rendelkezik, és a fiatal galamb az F.C.I. által elfogadott zárt postagalamb gyűrűvel rendelkezik. galamb részt vehet, amelynek a

A versenyen külön értékelésre kerülnek a 2015. évi pannon gyűrűvel ellátott fiatal galambok.

A versenylista a küldött galambok 20 %-ig készül. A pénzdíjas és pannon gyűrűs galambok értékelése három zónában, a 20 %-os listára érkezés sorrendjében kerül meghatározásra. A zóna listára érkezett pannon gyűrűs galambok 1-3. helyezettje részesül díjazásban. Amennyiben a listára nem érkezik, pannon gyűrűs galamb a díj nem kerül kiosztásra. A pénzdíjra nevezett galambok értékelése szintén a 20 %-os zóna listából készül, a megjelölt galambok érkezési sorrendjében 1.-5. helyezésig értékeljük és díjazzuk, a versenyző tagok nevezési összegének maradéktalan felosztásával, a szállítási költség levonása után

 A galambok nevezési költsége : 600 ft/ galamb

 

Zóna     384.582.-   -   432.158.-

Zóna      432.159.-  -    479.735.-

Zóna      479,736.-  -   527.311.-

  

Verseny díjazása:

Oklevél egyéni-, 1.-5. helyezettig összesített-, és zóna lista alapján.

 

helyezettje a zóna díjalap 40 %-át,

helyezettje a zóna díjalap 25 %-át,

helyezettje a zóna díjalap 20 %-át,

helyezettje a zóna díjalap 10 %-át,

helyezettje a zóna díjalap 5 %-át nyeri meg.

 

A pannon gyűrűs galambok a zóna listán elért

helyezettje br. 20 000 Ft.-ot

helyezettje br. 15  000 Ft.-ot

helyezettje br. 5000 Ft.-ot nyer.

/ A pannon gyűrűs galambok a pénzdíjas versenyen is részt vesznek

A galambok gyűjtése a kijelölt gyűjtési helyeken történik az országos versenyszabályzat előírása szerint. A versenyre nevezett galambokról 4 példányos versenyjegyzőkönyvet kell készíteni

Versenyórák bontása szintén az országos versenyszabály előírásai szerint kell elvégezni, azzal a kiegészítéssel, ha a tenyésztő anyaegyesületében még folyik a fiatalok versenye, akkor órát bonthat a tagszövetség órabontási idejében és helyén, minden más esetben a gyűjtési helyen, vagy a gyűjtésvezetőnek előzetesen bejelentett, általa elfogadott, ellenőrizhető helyen. A versenyjegyzőkönyv 4. példánya a gépkocsival kerül elküldésre, az 1. példány órabontás után a versenylistával az eredményszámolóhoz, a 2. példány a versenylistával ellenőrzésre a versenybizottsághoz kerül.

A versenyjegyzőkönyvet és a versenylistát az órabontást követő 2. napig az érintetteknek postára kell adni. Külön és kiemelten felhívjuk a tenyésztők figyelmét, hogy a díjlista közzétételét követően, a versenyszabályzatban megjelölt határidőig, dokumentáltan jelentsék a versenybizottságnak, ha a kiadott lista hibás, vagy az eredménye nem szerepel a listán. A reklamációs határidő letelte után, a körülmények, és felelősség vizsgálata nélkül módosítást a kiadott listán nem végzünk, reklamációt nem fogadunk el.

 

*megjegyzés: a küldött gyűlési határozat értelmében a reggel 8 óra utáni engedés csak akkor megengedett, ha a versenynapon uralkodó szél viszonyok és sebesség lehetővé teszi a galambok dúcukba történő hazatérését az nap. Egyébként másnap kerülnek a galambok felengedésre.

 

Buzdítunk minden tagtársunkat, hogy mérettesse meg fiatal-galamb állományának állóképességét ezen a versenyen, és minél többen nevezzenek a pénzdíjas versenyre, hogy ne csak egy „oklevél”, egy díjlista helyezés legyen a jutalom, ha már oly sokan ebben látják a magyar postagalambászat fejlődésének útját, de hívjuk azokat is akik, csak felhőtlenül szórakozni, galambjaikat versenyről hazatérve szeretnék látni. Együtt, egymásért kell tevékenykednünk, hogy örömet találjunk közös hobbinkban.

 

Orosháza, 2015. szeptember 17.

Pannon Maraton Klub elnöksége és

Versenybizottsága nevében

                                                                                             

Mihalik Csaba elnök

 

Horváth István  vb

 

====================================================================

Jihlava start : 8:15

 

Versenykiírása 

2014. évi fiatal galambok versenyére. 

  

Feleresztés helye:                              Jihlava (Csehország) 

Feleresztés tervezett időpontja:                    2014. szeptember 27. (szombat) 8 óráig* 

Gyűjtési időpontok:                            2014. szeptember 26. (péntek) gyűjtési rend (melléklet) szerint 

 A gyűjtés idelye és helye 2014.09.26.(péntek)  Rákóczifalva 12:00 -tól

Verseny szabályok: 

A Pannon Maraton Klub tagjai számára pénzdíjas és nem pénzdíjas fiatal galamb egyéni és csapatversenyt hirdet a kiírt feleresztési helyről, a tenyésztők két zónára osztása mellett. A zónahatár a feleresztési helytől mért legrövidebb és a leghosszabb tenyésztői dúctávolság felén elhelyezkedő köríven húzódik méter pontosságban megadva. 

A versenyről egyéni és csapatverseny lista készül, összesítve és zónánként külön. Pénzdíjat csak a zóna listán elért eredménnyel lehet nyerni. A csapatversenyt 5 küldött galambból 3 db befutóval számítjuk a 20%-os listából. Az öreg galambok versenyétől eltérően nincs nevezett galamb, hanem az 5 küldött galambból bármelyik 3 db érkezik a listára a csapatversenyben értékelésre kerül.

 

A tag által küldhető galambok száma nem korlátozott. Minden küldött galamb részt vehet a pénzdíjas versenyben, ha a versenyző tag a kiegészítő nevezési díjat galambjai után megfizette. Mindezekből értelem szerint következik, hogy nincs kényszer minden tenyésztő maga dönti el részt kíván-e venni a pénzdíjas versenyen vagy sem, és ha igen, akkor hány db galambot nevez.

A versenyen minden tag fiatal galambja részt vehet a versenyen, aki 2014. évre versenyengedélyt váltott, alapnevezéssel és állatorvosi igazolással – oltási naplóval - rendelkezik, és a fiatal galamb az F.C.I. által elfogadott zárt postagalamb gyűrűvel rendelkezik. A pénzdíjas versenyen minden olyan galamb részt vehet, amelynek a tulajdonosa a kiegészítő nevezési összeget galambja után megfizette és a bepakolási listán egyértelműen *-gal megjelölte. A versenyen külön értékelésre kerülnek a 2014. évi pannon gyűrűvel ellátott fiatal galambok.

 

A versenylista a küldött galambok 20 %-ig készül. A pénzdíjas és pannon gyűrűs galambok értékelése kettő zónában, a 20 %-os listára érkezés sorrendjében kerül meghatározásra. A zóna listára érkezett pannon gyűrűs galambok 1-3. helyezettje részesül díjazásban. Amennyiben a listára nem érkezik, pannon gyűrűs galamb a díj nem kerül kiosztásra. A pénzdíjra nevezett galambok értékelése szintén a 20 %-os zóna listából készül, a megjelölt galambok érkezési sorrendjében 1.-5. helyezésig értékeljük és díjazzuk, a versenyző tagok kiegészítő nevezési összegének maradéktalan felosztásával.

 

Nevezési összeg:  300 Ft/galamb, minden versenyre küldött galamb után.

Kiegészítő nevezési összeg:  plusz 300 Ft/galamb pénzdíjas versenyre megjelölt galambok után. összesen 600/galamb.

 

Verseny díjazása:

-          Oklevél egyéni-, és csapatversenyben 1.-5. helyezettig összesített-, és zóna lista alapján.

-          Pénzdíjas versenyen a tenyésztők által kiegészítő nevezési díj együttes összegének 50-50 % zóna felosztása mellett, a zónalistára érkezett nevezett -*-gal megjelölt – galambok

1.      helyezettje a zóna díjalap 40 %-át,

2.      helyezettje a zóna díjalap 25 %-át,

3.      helyezettje a zóna díjalap 20 %-át,

4.      helyezettje a zóna díjalap 10 %-át,

5.      helyezettje a zóna díjalap 5 %-át nyeri meg.

 

-          A pannon gyűrűs galambok a zóna listán elért

1.      helyezettje br. 30 000 Ft.-ot

2.      helyezettje br. 20 000 Ft.-ot

3.      helyezettje br. 10 000 Ft.-ot nyer.

/ A pannon gyűrűs galambok a pénzdíjas versenyen is részt vehetnek, ha a tenyésztő megfizette utánuk a kiegészítő nevezési összeget/

 

A galambok gyűjtése a kijelölt gyűjtési helyeken történik az országos versenyszabályzat előírása szerint. A versenyre nevezett galambokról 4 példányos versenyjegyzőkönyvet kell készíteni. A tenyésztő kötelezettsége, hogy a versenyjegyzőkönyv minden példányán egyértelműen, és beazonosíthatóan *-gal megjelölje a pénzdíjas versenyre nevezett galambjait. Abban az esetben, ha a tenyésztő elmulasztja, vagy minden példányon nem azonosan jelöli galambjait, a galamb a pénzdíjas versenyen helyezésétől függetlenül nem kerül értékelésre, díjazásban nem részesülhet. Ezért kérünk minden versenyen résztvevő tagot, hogy kellő alapossággal és körültekintéssel gyűjtse be galambjait, és fizesse meg utánuk a nevezési díjat a gyűjtésvezetőnek.

 

Versenyórák bontása szintén az országos versenyszabály előírásai szerint kell elvégezni, azzal a kiegészítéssel, ha a tenyésztő anyaegyesületében még folyik a fiatalok versenye, akkor órát bonthat a tagszövetség órabontási idejében és helyén, minden más esetben a gyűjtési helyen, vagy a gyűjtésvezetőnek előzetesen bejelentett, általa elfogadott, ellenőrizhető helyen. A versenyjegyzőkönyv 4. példánya a gépkocsival kerül elküldésre, az 1. példány órabontás után a versenylistával az eredményszámolóhoz, a 2. példány a versenylistával ellenőrzésre a versenybizottsághoz kerül.

A versenyjegyzőkönyvet és a versenylistát az órabontást követő 2. napig az érintetteknek postára kell adni. Külön és kiemelten felhívjuk a tenyésztők figyelmét, hogy a díjlista közzétételét követően, a versenyszabályzatban megjelölt határidőig, dokumentáltan jelentsék a versenybizottságnak, ha a kiadott lista hibás, vagy az eredménye nem szerepel a listán. A reklamációs határidő letelte után, a körülmények, és felelősség vizsgálata nélkül módosítást a kiadott listán nem végzünk, reklamációt nem fogadunk el.

 

*megjegyzés: a küldött gyűlési határozat értelmében a reggel 8 óra utáni engedés csak akkor megengedett, ha a versenynapon uralkodó szél viszonyok és sebesség lehetővé teszi a galambok dúcukba történő hazatérését az nap. Egyébként másnap kerülnek a galambok felengedésre.

 

Buzdítunk minden tagtársunkat, hogy mérettesse meg fiatal-galamb állományának állóképességét ezen a versenyen, és minél többen nevezzenek a pénzdíjas versenyre, hogy ne csak egy „oklevél”, egy díjlista helyezés legyen a jutalom, ha már oly sokan ebben látják a magyar postagalambászat fejlődésének útját, de hívjuk azokat is akik, csak felhőtlenül szórakozni, galambjaikat versenyről hazatérve szeretnék látni. Együtt, egymásért kell tevékenykednünk, hogy örömet találjunk közös hobbinkban.

 

Orosháza, 2014. szeptember 17.

 

Pannon Maraton Klub elnöksége és Versenybizottsága nevében

                                                       

Mihalik Csaba

elnök